Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΕΗ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ

Πως μπορώ να ΜΗΝ πληρώσω το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων στη ΔΕΗ?


Παράνομος-νόμιμος, συνταγματικός-αντισυνταγματικός, δίκαιος-άδικος

Λέξεις που εδώ και καιρό, μου φαίνεται, έχουν χάσει το ειδικό τους βάρος και ηχούν παράξενα τόσο στα χείλη όσο και στα αυτιά μου. Δε βρίσκω λέξεις να περιγράψουν το μέγεθος των κατακλυσμιαίων αλλαγών. Δε θέλω να επαναπροσδιορίσω τη συνταγματικότητα, τη δημοκρατική νομιμοποίηση, τη νομιμότητα.

Υπάρχει ένα τέχνασμα για όποιον αποφασίσει να μην πληρώσει το τέλος ακινήτων στη ΔΕΗ.

Όπως ξέρετε ο λογαριασμός αναλύεται σε ΡΕΥΜΑ, ΤΑΠ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΈΛΗ, ΕΡΤ και τώρα πια ΕΕΤΗΔΕ.


 

Το τέχνασμα είναι να πληρώσω το λογαριασμό μέσω ΑΤΜ (σε κάποια τράπεζα που έχω λογαριασμό και κάρτα αναλήψεων) γιατί μόνο έτσι δέχεται το σύστημα ΜΕΡΙΚΗ πληρωμή!

Τοποθετώ την κάρτα μου στο ΑΤΜ.

Επιλέγω ΠΛΗΡΩΜΕΣ (ανάλογα με το μενού της κάθε τράπεζας)

Επιλέγω ΔΕΗ

Πληκτρολογώ τον κωδικό πληρωμής 

 

και μετά το ποσό που θέλω

ΠΡΟΦΑΝΩΣ το σύνολο της οφειλής ΜΕΙΟΝ τη δόση της εισφοράς ακινήτων. Στο παράδειγμα εδώ 155-104=51

 (σε αυτό το παράδειγμα το άνω πράσινο πλαίσιο γράφει το σύνολο του ειδικού τέλους, το κάτω πράσινο πλαίσιο την τρέχουσα δόση)

Βέβαια θα μου πείτε, αν είναι να το πάρω στα χέρια μου, γιατί να μην κόψω και την ΕΡΤ και το ΤΑΠ και ό,τι άλλο κρίνω παράνομο; (παρακαλώ ξαναδιαβάστε τον πρόλογο)

 

Προσέξτε: το τέχνασμα δε λειτουργεί σε εισπρακτικές μηχανές του Ταχυδρ. Ταμιευτηρίου γιατί «σκανάρουν» το λογαριασμό σας και «ξέρουν» το  ποσό πληρωμής και ΔΕ δέχονται ΜΕΡΙΚΗ πληρωμή.

 

Προφανώς αν ακολουθήσετε το δρόμο της μερικής πληρωμής, πρέπει να ακυρώσετε τυχόν πάγιες εντολές εξόφλησης ΔΕΗ (μέσω τραπεζικού λογαριασμού, πιστωτικής κάρτας κ.τ.ο).

 Τον επόμενο μήνα προφανώς ο λογαριασμός θα περιλαμβάνει (μεταξύ άλλων) και ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟ ΠΟΣΟ. Οι αποφασισμένοι πράττουν κατά βούλησιν.

Βαθύτερη ανάλυση του θέματος θα βρείτε με αναζήτηση (στον googl-η) της φράσης ας πούμε «ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: