Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Δυτική Αυστραλία 7

Επειδή δεν υπάρχουν βουνά, γύρω σου έχεις καθαρό ορίζοντα, οπότε βλέπεις Ανατολή και Δύση ανεμπόδιστα και επίσης απολαμβάνεις το νυχτερινό ουρανό. 

Monkey Mia


Εδώ πρέπει να έρθεις πρωί, πριν τις 10:00.

Μπορείς να πάρεις το πλεούμενο που κάνει το γύρω του κόλπου για να δεις δελφίνια και καρχαρίες (εκκίνηση 10:00 και ξανά 13:30. Δεν υπάρχει θέση ούτε για έναν. Πρέπει να κλείσεις μήνες πριν)


Μπροστά στην παραλία δύο, τρεις φορές τη μέρα βγαίνει στα ρηχά μια οικογένεια δελφινιών (τουλάχιστον επτά, όλα θηλυκά) γιατί ψαρεύουν στα ρηχά. Ειδικοί ωκεανογράφοι εξηγούν στον κόσμο τι κάνουν τα δελφίνια. Τα πιο πολλά εμφανίζονται κατά τις 7:30 που έχει λιγότερο κόσμο.


Μπορείς να κολυμπήσεις λίγο πιο πέρα στην τεράστια αμμώδη παραλία (απαγορεύεται να κολυμπήσεις με τα δελφίνια) ή να κάνεις κανό.






















Πιο πέρα στο Little Lagoon κοντά στο Denham θα θαυμάσεις τα χρώματα του νερού, το στενό άνοιγμα που συνδέει με τη θάλασσα και την παραλία που είναι γεμάτη κοχύλια, όπως και η shell beach λίγο παραπέρα.









Στο χωριό Denham έχει παραλία, μαγαζί για σουβενίρ, φαγητό και καφέ. Τα πολλά ψώνια βέβαια θα τα κάνετε στο Gavarnon ή στο Perth.







Eagle Bluff Lookout

Εδώ βλέπουμε καρχαρίες να τρέφονται σε ρηχά νερά.










Τα δύο πράγματα που ακόμη και εμείς οι πολυταξιδεμένοι δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε είναι πόσο μεγάλες είναι όλες οι αποστάσεις, (ειδικά η Δυτική Αυστραλία είναι πολύ αραιοκατοικημένη) και πόσο καίει ο ήλιος.



 Shell Beach

Shark Bay Marine Park 


Hamelin Pool Stromatolites













Δεν υπάρχουν σχόλια: