Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Τα βασικά εργαλεία του ερασιτέχνη αστρονόμου, instrumenta astronomiae, astronomy instrumentswww.astrovox.gr η βασική σελίδα του ερασιτέχνη αστρονόμου. Περιέχει βασική εκπαίδευση, οδηγούς παρατήρησης, οδηγούς αγοράς, αγγελίες αγοράς-πώλησης και βέβαια το απόλυτο forum των ερασιτεχνών αστρονόμων.

www.stellarium.org  πλήρες πλανηταριακό πρόγραμμα για υπολογιστή
http://ap-i.net/skychart/el/start Οι χάρτες του ουρανού - Cartes du Ciel, πλήρες πλανηταριακό πρόγραμμα για υπολογιστή

Google sky map πλανηταριακό πρόγραμμα για android
Star chart πλανηταριακό πρόγραμμα για android

ΩΡΙΩΝ android app πλήρες ημερολόγιο για όλα τα αστρονομικά γεγονότα του έτους, μετεωρολογική πρόβλεψη και άλλα εργαλεία για android

www.heavens-above.com δείχνει την ακριβή ώρα και θέση θέασης τεχνιτών δορυφόρων και όλων των αντικειμένων του ηλιακού συστήματος (ήλιος, σελήνη, πλανήτες, δορυφόροι τους)
www.derekscope.co.uk  όλα τα χαρακτηριστικά της Σελήνης και ποια νύχτα μπορείτε να τα παρατηρήσετε. Ο πιο πλήρης οδηγός παρατήρησης της Σελήνης.

www.virtualcolony.com/sac Ο πιο πλήρης οδηγός ουράνιων αντικειμένων deep sky (κατάλογος Messier, NGC κτλ) Δυνατότητα αναζήτησης ανά αστερισμό, είδος αντικειμένου, φωτεινότητα κ.α.
www.saguaroastro.org/ Η πιο πλήρης σελίδα με λίστες αστρονομικής παρατήρησης. Τι είναι ορατό από την πόλη, τι είναι ορατό με κυάλια, κατάλογοι Messier, NGC κτλ

www.aavso.org/ κλασική σελίδα για μεταβλητούς αστέρες.
www.asteroidoccultation.com η κλασσική σελίδα με προβλέψεις και οδηγίες παρατήρησης αποκρύψεων.

eclipse.gsfc.nasa.gov/solar.html κλασική σελίδα για εκλείψεις.
www.projectpluto.com/jeve_grs.htm δείχνει πότε είναι ορατή η ερυθρά κυλίδα του Δία

observatory.phys.uoa.gr/ τα νέα και οι δραστηριότητες του Γεροσταθοπούλειου αστεροσκοπείου. Ενημερωθείτε πότε έχει διαλέξεις και ανοιχτό τηλεσκόπιο για το κοινό.
www.noa.gr Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ενημερωθείτε πότε έχει διαλέξεις, ξεναγήσεις και ανοιχτό τηλεσκόπιο για το κοινό.
www.eugenfound.edu.gr  Ίδρυμα Ευγενίδου. Ενημερωθείτε για τις προβολές, τα νέα και τις δραστηριότητες του Ευγενιδείου.
eef.gr/ Ενημερωθείτε για τα νέα και τις δραστηριότητες της Ένωσης Ελλήνων φυσικών.
www.seasky.org/astronomy/astronomy-calendar-2017.html πλήρες ημερολόγιο για όλα τα αστρονομικά γεγονότα του έτους, το αμερικανικό αντίστοιχο του ΩΡΙΩΝ android app
www.astropixels.com/ephemeris/astrocal/astrocal2017est.html πλήρες ημερολόγιο για όλα τα αστρονομικά γεγονότα του έτους.
www.spaceweather.com η κλασική σελίδα για την ηλιακή δραστηριότητα και το διαστημικό καιρό.

Εργαλεία για αστροφωτογράφους

Δεν υπάρχουν σχόλια: