Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Νότιος ουρανός ή η νύχτα περνάει με λιγότερα προβλήματα απ' ό,τι η μέρα!

(φωτό: Α.Φαρμ)
Ο Νότιος ουρανός. Δε θα τον ζηλέψει κανείς για τους αστερισμούς. Δεν έχει φημισμένους αστερισμούς όπως ο βόρειος. Δεν έχει "Νότιο πολικό αστέρα"! Εντάξει, στον ισημερινό  φαίνονται οι γνωστοί Ωρίων, Σκορπιός, Τοξότης κλπ. Δεν έχει γαλαξία της Ανδρομέδας, δεν έχει διπλό αστρικό σμήνος Περσέα, δεν έχει σφαιρωτό του Ηρακλή!

Βέβαια αντί για αυτά έχει κάτι εντυπωσιακότερο: το σφαιρωτό του Κενταύρου, το Ήττα Καρίνας και 2 συνοδούς γαλαξίες, τα νέφη του Μαγγελάνου. Ό, τι κι αν δείτε σε φωτογραφίες, δεν περιγράφεται το αίσθημα να τα βλέπεις όλα μαζί μια ξάστερη βράδυα. Και να σου εξηγεί ο γιατρός ουρανογραφία νότιου ουρανού!

Πάντως αν προσέξετε αστροΐχνη νότιου ουρανού θα διαπιστώσετε ότι κάτι λείπει.

Ταξιδιωτικά: το Σαντιάγκο είναι συμπαθητικό από ψηλά. Το Βαλπαραΐσο είναι ζωγραφιά. Η θέα του ωκεανού που γλύφει αυτές τις ακτές σου προξενεί ένα κλικ.
Παναμέρικαν Ruta 5. Σπιτική μοσχαρόσουπα σε τοπικό χάνι. Ίσως είναι καλύτερο σε τέτοιες χώρες να έρχεσαι με λιγότερη οργάνωση και περισσότερη διάθεση να χαθείς εκεί που μυστηριωδώς θα ανακαλύψεις κάτι που δε γράφουν οι οδηγοί.
La Serena, shopping therapy σε μεγάλο σούπερ μάρκετ, βενζινάδικο, βόλτες και εμπανάδας!



Τίπ: παρότι επιβεβαιώνουμε ξανά και ξανά τις κρατήσεις κάθε επόμενης μέρας και μιλάμε καλά ισπανικά, ήδη πέσαμε σε μια ακύρωση σπιτιού από τον ιδιοκτήτη (ψάξε να βρεις άλλο) και ένα γραφείο πούλμαν κάνει τον Κινέζο σχετικά με μια κράτηση.

Ξημέρωσε η μέρα πριν την έκλειψη.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Φωτογραφίες από την έκλειψη περιμένουμε!